Un dan (2001)

Un dan (2001)

Scenarij: Domen Uršič

Igrajo:
Roman: Gregor Koželj
Julka: Sanja Rejc
Medved: Janez Bevk
Brunhilda: Branka Florjančič
Rdeča Kapica: Gašper Uršič
Drevo, Sebastjan: Primož Podobnik
Klotilda: Alenka Bevk
Franc na Balanc: Jože Peternelj
Balerina Tina: Domen Uršič

So dnevi, ko se ne zgodi popolnoma nič, so dnevi, ko dogodki nastopijo tako množično, da si je nemogoče zapomniti vse. Bil je eden takih dni …

V vas je prišla prelepa deklina, Julka ji bilo je ime. Vaški fantič Roman, katerega pridnost je bila poznana devet morij daleč, je nanjo vrgel svoje oko … ujela je njegovo srce na palico … vendar tega ni hotela. Ona je vrgla svoje oko na Drevo, ki je hkrati povezano tudi z mafijo, katere duhovni vodja je Rdeča Kapica, ki pa kljub ženstvenosti imena bolj spominja na hrusta, kot na karkoli drugega.

Zgodi se smrt Drevesa in na pomoč je poklican vaški veleum Franc na Balanc, s svojo pomočnico Balerino Tino, katere pamet je sorazmerna z njeno lepoto.

Na preizkušnjo pa je tudi postavljen zakon Medveda, ki je svojo ljubezen že kmalu po poroki zaobljubil flaši vina, in Brunhilde.

Skozi celoten dan pa se od vsepovsod v usodo vmešava strašansko grda čarovnica Klotilda, ki povzroči na vasi pravo razburjenje, saj Drevo po nesreči spremeni v pevca Sebastjana. Pojav prej omenjenega pevca povzroči pravo razburjenje na vasi, zgodi pa se še ena stvar … prej sloka Julka se nenadoma začne rediti.

Sebastjan odide … Roman jo zapusti … Rdeča Kapica še naprej posluje … Klotilda se začara … Medved in Brunhilda še vztrajata v zakonu, kljub ljubezenskemu trikotniku … Franc na Balanc pa se na svojem motorju skupaj s svojo pomočnico Balerino Tino odpravi novim dogodivščinam naproti.

 

O KUDu

KUD Cerkno, ponovno ustanovljen v letu 1997, združuje prek 30 članov. V njegovem delovanju se prepleta več dejavnosti. Vse od gledališča, filma, glasbe, literature in organizacije raznih dogodkov.

Kontakt

KUD Cerkno
Bevkova 9
5282 Cerkno
D. št: 93385501
Matična: 5258669
Tel: 031 713 399
kudcerkno(a)hotmail.com