Strila z jasnga

Ni nujno, da je nebo prekrito s temnimi oblaki, da z njega udari strela. Dogajajo se tudi nenavadne stvari, ki naredijo povsem običajen dan drugačen. Le pogledati jih je treba s prave perspektive.

Strela se je dolgo časa skrivala za imenom Mini oder Zaklonišče. Nenadoma pa je napočil čas za spremembe, kajti stvari se niso več odvijale le na odru. Spremembi imena je botrovalo nastopanje v Tolminu, ko smo odigrali improvizacijo s taistim imenom.

Strila z jasnga zato, ker se pojavimo kar naenkrat in vsakekrat v drugi (drugačni) obliki. V skupini delamo veliko na improvizaciji, ni pa to naša edina oblika nastopa.

Nastopamo povsod, na prireditvah, v komornih dvoranah, na ulici … Kot improvizatorji, kot »odrske« predstave, kot recitatorji …

Skupna točka gledališke skupine z imenom Strila z jasnga je predvsem nebrojna možnost prilagajanja in zmožnost za nastopanje kjerkoli.

Skupino oblikuje humornost predstav, ki iz občinstva poskušajo izvleči kar največji odziv. Marsikdaj pa občinstvo postane nastopajoči.

Pojavi se vedno in povsod, sploh pa tam, kjer se jo najmanj pričakuje.

 

O KUDu

KUD Cerkno, ponovno ustanovljen v letu 1997, združuje prek 30 članov. V njegovem delovanju se prepleta več dejavnosti. Vse od gledališča, filma, glasbe, literature in organizacije raznih dogodkov.

Kontakt

KUD Cerkno
Bevkova 9
5282 Cerkno
D. št: 93385501
Matična: 5258669
Tel: 031 713 399
kudcerkno(a)hotmail.com