Teatr NKUL

V letu 2004 smo spoznali, da v Cerknem še dolgo ne bomo imeli primerne dvorane za izvajanje svojih gledaliških iger, zato smo odšli na ulico, kjer se tudi najbolje počutimo. Ulica namreč živi, na ulici se krešejo mnenja in kresilne gobe, če hočemo zakuriti ogenj. Kultura je del ljudi, zato mora oditi k njim, ne pa se pred njimi skrivati v z bodečo žico obdane ustanove, ki že na prvi pogled vzbujajo v njih mislih strah.

Postali smo neomajni, najlepši, najboljši, naši, njihovi, nikogaršnji kulturniki, se pravi teater NKUL. Obstajamo le skupaj z ulico, brez nje nas ni, kot ni kulture brez ljudi. Še vedno pa ostaja naš prvotni namen nasmejati čim širšo publiko ljudi in prinesti žarek srece v vsakdanjo enoličnost.

V tem imenu pa obenem nosimo tudi odgovor na veliko vprašanj, ki se ti porajajo ob prihodu v nam ljubi domači kraj, katerega ime ponosno nosimo v svet, Cerkno.

O KUDu

KUD Cerkno, ponovno ustanovljen v letu 1997, združuje prek 30 članov. V njegovem delovanju se prepleta več dejavnosti. Vse od gledališča, filma, glasbe, literature in organizacije raznih dogodkov.

Kontakt

KUD Cerkno
Bevkova 9
5282 Cerkno
D. št: 93385501
Matična: 5258669
Tel: 031 713 399
kudcerkno(a)hotmail.com