Ikeebo

Zasedba je nastala v letu 2006 in se po prvih porodnih krčih še vedno noče ustaliti pri določeni zvrsti glasbe, saj člani, ki jo sestavljajo, izhajajo iz najrazličnejših stilov glasbenega področja.

Tako zvok  prehaja iz nežnih melodij groova, funka, housa do sodobnega rocka.

Večina članov/ic je že izkušenih mačkov glasbene scene, ki so se kalili v najrazličnejših glasbenih zasedbah …

Po dolgem iskanju so se našli ravno prav zagnani, pozitivno nastrojeni in uigrani fantje in punce. Tako je nastal band, ki ga na Cerkljanskem še ne pomnimo. To pozitivno razmišljanje se odraža tudi na odru in se prenaša na poslušalce.

Ime benda je bilo dolgo časa velik vprašaj. Prav zaradi tega je ob vprašanjih : “Ja, kaj pa bo?”, bendu prišla na misel cerkljanska različica tega vprašanja: IKEEBO ...

 

Joko in Domc

Ideja je padla septembra 2005 v študentskem domu na Gerbičevi 59. Pojavila se je potreba po kulturnem preživljanju prostega časa, bil je namreč čas izpitnega obdobja in reševanja statusa. Joko je izpopolnjeval svoje znanje na kitari, Domc je delal izbor svojih pesmi, ki so izhajale v Siga’čanu v letih od 1999 do 2005, da bi opravil pregled nad svojim ustvarjanjem.


V sobi 227 sta sedla k prvi vaji in že prvi dan uglasbila več pesmi. Izkazalo se je, da nama ne bo uspelo pripraviti klasičnega recitala, ampak koncert. Prvo leto nastopi v duetu.


Nekje v ozadju je rasla želja po razširitvi ansambla, saj vsak doda svojo polnost interpretaciji pesmi. Izvedba je poljubna, zastavljena je osnova. Tukaj je Joko s svojim strunetrgajočim znanjem na kitari in za mikrofonom, Domc z mačjezijočim vokalom, Erik na harmoniki, Peter na solo kitari in Johnny na basu ali mandolini.


Da pridemo v tujino (Ljubljana in vzhodno od Kalc). Primorska zasedba, ki vas ne pusti hladne. V ozadju se vrtijo spoti s prevodom besedil v slovenščino, za lažje razumevanje, za boljšo koncentracijo, da se nas bolje sliši.

Barehanded

Glasbena skupina BAREHANDED se je prvič predstavila domači publiki tistega lepega poletnega večera, 3. avgusta 2002, v Podmornici na Kladju. Sledili pa so špili na Rad bi bil normalen festivalu, Cmakajnu, Ganzl rancu, Pr’ Gabrijelu, na A v O pikniku v Kanalu, na Metal fe(a)stu, v Rdeči Ostrigi v Škofji Loki in Dnevu Cerkljanskih nomadov na Metelkovi v Ljubljani. Fantje pridno delajo naprej, kmalu se obeta tudi izdaja njihovega prvega avtorskega albuma.

 

O KUDu

KUD Cerkno, ponovno ustanovljen v letu 1997, združuje prek 30 članov. V njegovem delovanju se prepleta več dejavnosti. Vse od gledališča, filma, glasbe, literature in organizacije raznih dogodkov.

Kontakt

KUD Cerkno
Bevkova 9
5282 Cerkno
D. št: 93385501
Matična: 5258669
Tel: 031 713 399
kudcerkno(a)hotmail.com