TRAKulja - festival ljubiteljev filma

V Cerknem se novembra odvija TRAKulja, festival ljubiteljev filma, kjer so predstavljene predvsem komedije slovenske amaterske filmske produkcije posnete v zadnjem letu ter drugi filmi, ki zaradi svoje izvirnosti gledalcu zagotovo izvabjo nasmeh na obraz.

Prvi in glavni namen festivala ostaja spodbujanje produkcije komedij v Sloveniji. Kljub strahu, da smo zalogo komedij v Sloveniji že izčrpali in nam tako ne bo uspelo dobiti dovolj filmov, ki bi ustrezali kriterijem za prikaz na TRAKulji, sedaj vidimo, da je bil ta odveč in da TRAKulja dejansko daje mesto tistim, ki se ukvarjajo s humorjem, komičnim in to poleg vsega še posnamejo in da se tudi drugo leto z veseljem vrnejo in predstavijo svoje delo.
 

Bevkovi dnevi

V naših dolinah se je mudilo veliko pomembnih ljudi. Eden od njih je popisal dogajanja v knjigah, ki bodo ostala zapisana do konca časa. Spomini na obraze in podobe naših krajev, ki jih najdemo po celem svetu. Kjerkoli so knjižnice in kjerkoli je doma beseda. Na ta poseben dan, ko je prišel in odšel hkrati, je prav, da njegove besede spregovorijo, da se jih ljudje spomnijo in si upajo stopiti na svoje literarne poti.

 

PVC festival

Člani KUD-a Cerkno smo se odločili, da v sklopu Poletja v Cerknem pripravimo mini poulični PVC festival, ki bo nadgradil prireditev Poletje v Cerknem s kvalitetnim, zabavnim kulturnim programom. Festival poteka po ulicah Cerknega, t.j. mesta izvora uspešne slovenske avtorske uličnogledališke skupine Teatr NKUL. Cilj PVC (Poletje V Cerknem) festivala je gostitev več ulličnih gledaliških predstav.

Tudi s PVC festivalom želimo spodbuditi ljudi k ogledu kulturnih dogodkov, ki se zgodijo kar tako na cesti, kar pa ne pomeni, da niso kakovostni in da ne prinašajo novih, svežih zgodb. V Cerknem bi radi odkrili nova prizorišča, mesta, kjer do sedaj še ni bilo kulturnih dogodkov.

O KUDu

KUD Cerkno, ponovno ustanovljen v letu 1997, združuje prek 30 članov. V njegovem delovanju se prepleta več dejavnosti. Vse od gledališča, filma, glasbe, literature in organizacije raznih dogodkov.

Kontakt

KUD Cerkno
Bevkova 9
5282 Cerkno
D. št: 93385501
Matična: 5258669
Tel: 031 713 399
kudcerkno(a)hotmail.com