e-mone (2005)

e-mone (2005)

Scenarij: Domen Uršič, Livija Rojc
Produkcija: Livija Rojc, Eva Tušar

Zvezda Danica: Ana Uršič
Južni: Tilen Sedej
Severni: Peter Lahajnar
Zahodni: Janez Bevk
Vzhodni: Gašper Bevk
Bobnarji: Matija Čuk, Boštjan Trpin, Žan Uršič
Kostumografija: Sanja Rejc
Scenografija: Matija Čuk

E-mone so preprosta zgodba o tem, kaj se zgodi z argonavti, ko jih Jazon odpusti.

Zvezda Danica pokliče k sebi brezdelne argonavte, da bi jim zadala nemogočo nalogo, priti na Jadran, kjer se v tonah in litrih prelivata med in mleko.

Vsak pride s svoje strani neba, s sebi lastnimi problemi, v podobni obleki, s podobnimi splavi na isto mesto ob istem času.

Južni prijadra iz svojih dolin na sproščenem duhu, s svojim čutom pa prinese estetiko in lepoto. Severni s hladnega severa premišljeno pripluje v središce, da bi končno ustvaril nekaj velikega. Zahodni pripleza iz grap, da bi opravil, za kar je bil poklican. Vzhodni pa na opojni sapici vdahne vsemu skupaj življenje.

Zvezda Danica se zaveda, da je naloga pretežka, vendar se fantje ne pustijo prepričati in vsak na svoj način poskušajo premagati problem, ki se je nenadoma znašel pred njimi. Ponosni, pokončni, mladi, neizkušeni se podajo z glavo skozi zid. Po neuspešnih poizkusih, da bi skočili, se potopili, prištopali v obljubljeno deželo, končno strnejo moči.

Predstava e-mone, je prva predstava Teatra NKUL, ki je namensko ustvarjena za ulico. Na ulici je najpomembnejše, da pritegneš pozornost, zato so se teatru letos pridružili tudi trije bobnarji, ki skrbijo za to, da dogajanje nikoli ne zamre in skozi celotno igro ohranjajo ritem dogajanja.

O KUDu

KUD Cerkno, ponovno ustanovljen v letu 1997, združuje prek 30 članov. V njegovem delovanju se prepleta več dejavnosti. Vse od gledališča, filma, glasbe, literature in organizacije raznih dogodkov.

Kontakt

KUD Cerkno
Bevkova 9
5282 Cerkno
D. št: 93385501
Matična: 5258669
Tel: 031 713 399
kudcerkno(a)hotmail.com