Sestanek kulturnih društev

V petek, 20. 11. 2009, je na pobudo OŠ Cerkno in KUD Cerkno v prostorih zbornice potekal sestanek vseh društev, ki delujejo na področju kulture v Občini Cerkno. Udeležilo se ga je znatno število kulturnih delavcev s celotne Cerkljanske, predstavnik območne izpostave JSKD Idrija Rado Božič ter župan Jurij Kavčič.

KUD Cerkno - sestanek društev

Na srečanju sta bila predstavljeni iniciativa za pridobitev prireditve ob priključitvi Primorske matični domovini (Človek s človekom) in ideja o Topografskem središču.

Po neformalnem razgovoru smo se udeleženci dogovorili, da bo naslednje srečanje 18. decembra, kjer se bomo konkretneje dogovorili o dogajanjih septembra 2010, ko bomo Cerkljani beležili 120-letnico rojstva pisatelja Franceta Bevka.

KUD Cerkno - sestanek društev v OŠ cerkno


Pobudo o prireditvi ob priključitvi Primorske k matični domovini, ki bi leta 2010 potekala na Cerkljanskem, je v Državnem zboru Republike Slovenije že predstavil poslanec Samo Bevk, soglasno jo je odobril tudi občinski svet Občine Cerkno. Z idejo o Topografskem središču pa je bila že seznanjena Alenka Kovšca, sekretarka na Ministrstvu za šolstvo.

O KUDu

KUD Cerkno, ponovno ustanovljen v letu 1997, združuje prek 30 članov. V njegovem delovanju se prepleta več dejavnosti. Vse od gledališča, filma, glasbe, literature in organizacije raznih dogodkov.

Kontakt

KUD Cerkno
Bevkova 9
5282 Cerkno
D. št: 93385501
Matična: 5258669
Tel: 031 713 399
kudcerkno(a)hotmail.com