JAVNI LITERARNI NATEČAJ ZA OSNOVNOŠOLCE NA SEVERNEM PRIMORSKEM

Gremo v gozd!

KUD Cerkno in Založba Bogataj razpisujeta literarni natečaj v počastitev Franceta Bevka. Literarni natečaj se bo sklenil na Bevkovih dnevih, ki se bodo zgodili v tretjem koncu tedna

v letošnjem septembru. Točen datum in lokacija prireditve bosta javljena naknadno v vseh razpoložljivih javnih občilih.

Tokrat vas vabimo, da skozi besede posadite svoje prvo drevo. Da nam poveste kako je, ko zaradi dreves včasih ne vidite gozda in kje so tiste stezice, ki so včasih bile, zdaj ko skozi gozd pelje široka asfaltirana cesta in če mogoče veste iz česa zraste malo drevo? Sploh zdaj, ko po zimskem žledu vemo, da drevesa zaječijo, tik preden popustijo pod težo ledu in se zlomijo. In ali ste opazili, da zlomljeno drevo spomladi še vedno ozeleni, čeprav nima pravega smisla, ker čemu ima še ozeleneti potem, ko je enkrat zlomljeno?

Vse tiste od 4. razreda dalje vabimo, da gremo skupaj med drevesa, tja globoko, kjer med lanskim hrastovim listjem, letošnjem lubjem lahko že naberemo prve jagode in sveže besede o tem, kaj vam predstavlja GOZD.

Pri iskanju stezic, nabiranju jurčkov ter kukanju skozi drevesne krošnje na Severnem

Primorskem, vas prosimo, da upoštevate:

- da je v gozdu dovolj prostora za vse, kar vam pade na misel. Lahko je pravljica, misel ali pesem, v košari je dovolj prostora za vse vaše misli, če le niso daljše od 1000 besed.

- prispevek je lahko napisan na smrekovi iglici, javorjevem ali bukovem listu, če vam ga le uspe spraviti v elektronsko sporočilo do 12. septembra 2014 in ga poslati na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pa z dobrim starim poštarjem v naš nabiralnik, ki sliši na ime KUD Cerkno, Bevkova 9, 5282 Cerkno.

- vsak vaš prispevek, naj bo opremljen s šifro, ki si jo poljubno izmislite sami.

- k prispevku na posebnem listu oziroma v elektronskem sporočilu napišite svoje ime in priimek, naslov, telefonsko številko, razred in šifro, da vas bomo lahko dešifrirali. 

Natečaj je razpisan za dve kategoriji: 2. in 3. triada osnovne šole iz območja Severne Primorske. Najboljši trije prispevki iz vsake kategorije, bodo prejeli knjižne nagrade, ki bodo podeljene na prireditvi v okviru Bevkovih dnevov. Knjižne nagrade bo prispevala Založba Bogataj iz Idrije. Nagrajeni prispevki bodo objavljeni v prostoru, kjer so doma vse Bevkove knjige – v Bevkovi knjižnici, na spletni strani KUD-a Cerkno in v Idrijskih novicah (v številkah po Bevkovem dnevu).

Razpis PDF
Razpis DOC

O KUDu

KUD Cerkno, ponovno ustanovljen v letu 1997, združuje prek 30 članov. V njegovem delovanju se prepleta več dejavnosti. Vse od gledališča, filma, glasbe, literature in organizacije raznih dogodkov.

Kontakt

KUD Cerkno
Bevkova 9
5282 Cerkno
D. št: 93385501
Matična: 5258669
Tel: 031 713 399
kudcerkno(a)hotmail.com