Izjemen uspeh IN MEMORIAM v sodelovanju s KUD Cerkno

Sinočnji spominski koncert ob 100-letnici začetka prve svetovne vojne je v Cerkno privabil zelo veliko poslušalcev, ki so do zadnjega kotička napolnilo vsa razpoložljiva sedišča in stojišča v cerkvi svete Ane. Nastopil so recitatorji KUD Cerkno, Godalni orkester Cantabile ter zbori iz Vipave, Logatca in Rovt.

Že uvodna Šostakovičeva simfonija je napovedala visoko raven celotnega večera. Albinonijev Adagio in Gallusov »Glejte kako umira pravični« pa sta poslušalce popeljala v obdobja stare glasbe, ki ima zaradi svoje brezčasnosti še danes obilo navdušenih poslušalcev. V sklepnem delu koncerta so glasbeniki in pevci izvedli celotno »Mašo vzhajajočega sonca« norveškega skladatelja Ole Gjela, ki jo je dirigent koncerta Marjan Grdadolnik uvrstil v program prav zaradi optimizma in mirovnega sporočila. Publika je bila nad programom in izvedbo navdušena in je glasbenike, pevce in recitatorje ob koncu nagradila s stoječim aplavzom. Generalni pokrovitelj koncerta je bila družba Eta Cerkno, sponzor koncerta pa družba Ydria motors.

Vir: www.Idrija.com

O KUDu

KUD Cerkno, ponovno ustanovljen v letu 1997, združuje prek 30 članov. V njegovem delovanju se prepleta več dejavnosti. Vse od gledališča, filma, glasbe, literature in organizacije raznih dogodkov.

Kontakt

KUD Cerkno
Bevkova 9
5282 Cerkno
D. št: 93385501
Matična: 5258669
Tel: 031 713 399
kudcerkno(a)hotmail.com