Gora Rocka + dnevno dogajanje

gr_logo1Tudi letos bo KUD Cerkno skrbel za pestro dnevno dogajanje na Gori Rocka (22. - 24. junij 2012, Šentviška Gora). Večer je namenjen rock glasbi, čez dan pa se boste lahko udeležili različnih dnevnih aktivnosti, ki so letos še razširjene. Če bo šlo vse po sreči, boste lahko poleteli tudi pod "nebo".

Na Šentviški planoti se boste tako tudi letos lahko pomerili v odbojki in nogometu na mivki, lokostrelstvu, čakajo vas osvežilne štafetne igre, mnogo družabnih aktivnosti, delavnica improvizacije in še kaj se bo našlo. Malo za telo in nekaj za dušo.

Vode bo dovolj za vse, če ne z neba, pa na aktivnostih.

Preizkušali boste meje svoje vzdržljivosti in pri športno-zabavnih nabirali moči za večerno rajanje pod zvezdami neba.
Seveda pa bosta za smeh in zabavo skrbela ansambel Suho cvetje in improvizacijska skupina Ej mopped!

Ker bi radi, da imate vsi priložnost sodelovati na aktivnostih in za lažjo organizacijo ter koordinacijo, te prosimo, da izpolniš predprijavo. Prijave za prijateljski turnir v nogometu in odbojki na mivki pa pobiramo tudi v soboto do ene ure pred začetkom tekmovanja.

Prijave na aktivnosti >>

Okvirni petkov program
17.00 - 20.00 Družabne aktivnosti, nogomet na mivki, lokostrelstvo, spretnostne igre
17.00 - 03.00 Glasbene intervencije ansambla Suho cvetje in njegovih članov

Okvirni sobotni program
10.00 - 19.00 Družabne, štafetne in športne igre, lokostrelstvo
11.00 - 13.00 Prva runda turnirja v nogometu na mivki
11.00 - 13.00 Prva runda turnirja v odbojki na mivki
14.00 - 15.00 Improvizacijska delavnica - izvajajo člani skupine Ej mopped!
16.00 - 17.00 Finale nogometa na mivki
17.00 - 18.00 Finale odbojke na mivki
16.00 - 17.00 Nastop impro skupine Ej mopped!
10.00 - 03.00 Glasbene intervencije ansambla Suho cvetje in njegovih članov

Pravila nogometa na mivki
Ekipo sestavljajo 4 igralci. Vsaka ekipa ima lahko še 3 rezervne igralce. Pravila so podobna kot pri malem nogometu. Na posebnosti v pravilih bo opozoril sodnik pred začetkom vsake tekme. Tekma traja 24 minut (2 x 12 min).

Pravila odbojke na mivki
Ekipo sestavljajo 3 igralci. Ekipe igrajo dvoboje do dveh dobljenih nizov.

Športne štafete
V štafetah sodeluje 5 članov. Igra se na izpadanje in predvsem za zabavo. Veliko vode in malo vročine.

Improvizacije na polno
Ej, mopped! je improvizacijska skupina, ki te ponese na drug svet, na svet, kjer je dovoljeno vse (razen vožnje z motorjem po kolesarski stezi)!! Navdih za to, povsem avtorsko-pravično ime so, presenetljivo, dobili iz Švedskih ulic, kjer se je v preteklosti večji del skupine zadrževal večji del časa. “Ej!” v Slovenščini pomeni … khm … no, pač “Ej!” … khm … “mopped” pa … motor! (Ali pa, presenetljivo, moped.)

Ansambl Ikebana ali brez štroma Suho cvetje
Res, da ne znamo peti, ampak pozabljamo besedila! ("...an pole se krjgajo!")

Življenjepis
Rojeni v astrološkem znamenju v rojstnem kraju, zdaj živimo in razsajamo naokoli kot mičkeni virusi z grdimi razvadami in stopnjo kulturnega obnašanja na nivoju mamuta, hkrati pa bijemo brezkompromisen boj s škrbastim zobom časa, ki že načenja star gramofon v barvi svetle češnje, obrobljen z mahagonijevo letvico. Že nekaj časa razmišljamo da bi ta zob z gramofona prestavili bližje domovanju zobne miške, ki bi ga potem odnesla do patologa, da ji oceni vrednost samega artikla in nam končno izplača tistih bivših 250 nemških mark. Zadeva bo vsekakor še zelo napeta.

Interesi skupine
... ženske, hrana, pijača, ženske, pijača, ženske, hrana, pijača, ženske, pijača, ženske, hrana, ženske, pijača, hrana, ženske... - sej, ko damo skupaj vse te naše interese, v bistvu res izgleda, kot da smo ene navadne požrešne šovinistične svinje. (?!?) Ali pač? Med interesi je še muzika, no ...

Prijave na aktivnosti >>

O KUDu

KUD Cerkno, ponovno ustanovljen v letu 1997, združuje prek 30 članov. V njegovem delovanju se prepleta več dejavnosti. Vse od gledališča, filma, glasbe, literature in organizacije raznih dogodkov.

Kontakt

KUD Cerkno
Bevkova 9
5282 Cerkno
D. št: 93385501
Matična: 5258669
Tel: 031 713 399
kudcerkno(a)hotmail.com